Retrofit

Niet uitrangeren maar reviseren

Oude opslagsystemen de deur uitdoen en door compleet nieuwe vervangen, is niet altijd de beste oplossing. Soms is het beter om te kiezen voor een combinatie van moderniseren en nieuwbouw. Hierbij wordt de hard- en software met minimale onderbrekingen van de bedrijfsprocessen aangepast aan de huidige stand van de techniek.

Omvangrijke modernisering tijdens de dagelijkse productie

Als specialist voor totaaloplossingen op maat voor de opslag van goederen gaan wij in een technisch verouderd (hoogbouw)magazijn aan de slag om die te laten geschikt te maken voor de veranderende goederenstromen en orderstructuren. Hierdoor wordt niet alleen de opslagcapaciteit van het magazijn verhoogd, maar wordt de interne logistiek ook aangepast aan de nieuwe eisen. In een palletmagazijn kunnen magazijnkranen worden uitgerust met ultramoderne electrotechnische besturingssystmen, terwijl de aandrijftechniek van de rij- en hefsystemen volledig wordt vernieuwd.

Techniek die werkt niet wegdoen

Op het eerste gezicht lijkt het eenvoudiger om de oude technische uitrusting weg te doen en door moderne componenten te vervangen. Maar in de praktijk heeft dit meestal een grote impact op de lopende processen. De implementatie van nieuwe technische oplossingen vereist vaak ombouwwerkzaamheden die helemaal niet gerealiseerd kunnen worden tijdens de operationele werkzaamheden. Bovendien kosten de daarmee verbonden opleidingen van het bedieningspersoneel extra tijd en geld. Daarom kiezen we soms voor een aanpak, waarbij ook naar voorhanden systemen wordt gekeken die in de praktijk effectief zijn gebleken. Door oude techniek alleen dan door nieuwe te vervangen als het echt niet anders kan, worden de moderniseringswerkzaamheden en de kosten die hiermee gepaard gaan tot een minimum beperkt.

Meer informatie over het reviseren van uw magazijn?
Neem contact met ons op!